ZWANGERSCHAPSYOGA
DEN HAAG – BEZUIDENHOUT

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Dit is een bijzondere periode voor je; je draagt in je lichaam liefdevol je kindje.

Zwangerschapsyoga in Den Haag, Bezuidenhout

Bij zwangerschapsyoga gaat het om het bewust ervaren van de hele periode van de zwangerschap. Tegelijkertijd is het een complete voorbereiding op de bevalling en de geboorte. De lessen worden gegeven in samenwerking met Vansi – mama yoga en meer – en kenmerken zich door een ontspannen en plezierige sfeer. Alle oefeningen dragen bij aan een soepele zwangerschap en bevalling.

Zwangerschapsyoga helpt je het natuurlijke vertrouwen in jezelf en je lichaam te versterken en beter contact te maken met een diepe kracht van binnen. Daarnaast leer je bewust te ontspannen samen met je kindje in je buik. Dit maakt dat je meer zal genieten van de zwangerschap en vol vertrouwen de bevalling tegemoet kan gaan.

Als lid van het Vansi-team geef ik op de zaterdagochtend zwangerschapsyoga in Den Haag Bezuidenhout. Je kan meedoen vanaf 14 weken zwangerschap tot aan de bevalling. De lessen worden circulair en doorlopend gegeven, zodat je op elk moment kan instromen. Er zit enerzijds een opbouw in de lessen, aan de andere kant staat elke les op zichzelf.

In elke les wordt naast de yoga een aspect van de zwangerschap en bevalling informatief belicht. In een cyclus van 12 lessen komen alle benodigde onderwerpen aan bod en dit geheel vormt een complete voorbereiding op de bevalling.
Bij Vansi worden naast reguliere zwangerschapsyoga ook specifieke workshops gegeven (bijvoorbeeld een partnerworkshop en de mini-bevalcursus birth prep). Ook voor na de bevalling zijn er lessen, zoals mama flow yoga en baby-massage. Zie hiervoor de website vansi.eu

Tarief

Inschrijven voor een proefles of meerdere lessen zwangerschapsyoga (strippenkaart) gaat via de website van Vansi.eu of Eversports.

Zwangerschapsyoga

Momenteel wordt er door mij geen zwangerschapsyoga gegeven.

Zwangerschapsyoga Den Haag Babette Bremer

Graag breng ik aan aanstaande moeders over hoe zij meer bewust vanuit hun lichaam met gebruik van de adem de zwangerschap kunnen beleven. Bij yoga gaat het om de eigen ervaring, in het hier en nu. Als je je daaraan kan overgeven bevordert dit ook voor het kindje in de buik een veilig thuisgevoel en legt daarmee een belangrijke basis voor leven in vertrouwen.

De moeder is voor het kindje het hele universum; het is daarom van groot belang dat het goed gaat met de (aanstaande) moeder

Dit is mijn favoriete uitspraak en mijn doel is daaraan een bijdrage te leveren in de lessen Zwangerschapsyoga!

“Het enige moment dat ik leek samen te vallen met mijn zwangerschap was tijdens de zwangerschapsyogales”

De lessen worden gegeven aan de hand van drie thema’s:
1. Ontspanning en adem – overgave aan dat wat de natuur van je vraagt,
2. Adem en concentratie – je aandacht richten daar waar die verlangd wordt, en
3. Adem en kracht – doen wat je te doen hebt, zonder dat het je uitput.

Door zwangerschapsyoga wordt je lichaam soepeler en sterker. Je leert het verschil te ervaren tussen spanning en ontspanning. Je leert bewust de adem te gebruiken om deze te richten en dieper los te laten. Je leert met behulp van de adem ruimte maken in je lichaam en rust creëren in je hoofd. Dat ondersteunt om met meer gemak om te gaan met de veranderingen in je lichaam en je geest en heeft tot gevolg dat je helderder in het nu bij je zwangerschap en je kindje aanwezig kan zijn.

Zwangerschapsyoga is in de eerste plaats yoga, waarbij de beleving van de zwangerschap centraal staat. Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn, en de adem die deze met elkaar verbindt. Bij yoga gaat het om de eigen ervaring, het leren bewust ervaren en voelen in je lichaam in het hier en nu. Je hebt daarbij alle vrijheid om de oefeningen te doen binnen je eigen mogelijkheden. Dit vormt de basis van de lessen.

De oefeningen bevorderen een gevoel van verbondenheid met je lichaam, een veilig thuisgevoel. Het aandacht geven aan je lichaam en aan je kindje wordt een tweede natuur. Je wordt bewuster en krijgt van binnenuit meer vertrouwen. Daardoor krijg je meer toegang om waar nodig kracht te zetten en waar nodig te ontspannen en je over te geven aan wat de natuur tijdens de zwangerschap en de bevalling van je vraagt.

Als voorbereiding op de bevalling leer je technieken om toe te passen in de ontsluitingsfase en de persfase. Onderdeel van de cursus zijn het leren opvangen van weeën, technieken voor het persen en houdingen tijdens de bevalling. Je krijgt in de lessen praktische en theoretische informatie over wat je tijdens de zwangerschap en bevalling kan verwachten.

Met behulp van zwangerschapsyoga zal je de hele zwangerschap intenser en meer bewust ervaren. Het is relatief maar een korte periode in je hele leven, toch zijn er zoveel andere afleidingen. Zwangerschapsyoga helpt je om je te blijven richten op dat wat nu de volle aandacht verdient!

Fijne, ontspannen en informatieve lessen! Een vast moment van aandacht voor mijn zwangerschap, en een hoop geleerd!