YOGALESSEN IN HAAGS YOGACENTRUM
DEN HAAG

YOGALESSEN IN HAAGS YOGACENTRUM
DEN HAAG

Als je wekelijks een yogales volgt zal je merken dat hetgeen je op de yogamat leert en ervaart gaat doorwerken in je dagelijkse leven!

Haags Yogacentrum in Bezuidenhout

Het Haags Yogacentrum is een kleinschalig yogacentrum in de wijk Bezuidenhout in Den Haag. De ruimte wordt alleen gebruikt voor yoga en gelijksoortige activiteiten. Het is een fijne, lichte, rustige ruimte met een echte yoga-sfeer!

De studio ligt centraal voor mensen uit Den Haag centrum, Benoordenhout, Bezuidenhout, Mariahoeve en Voorburg.

Er zijn yogamatten, kussentjes en dekens aanwezig. Je kan ook altijd je eigen matje/doek meebrengen.

Milde hatha yoga op de maandagochtend

In hatha yogalessen worden oefeningen en houdingen gedaan met als uitgangspunt de bewegelijkheid van de wervelkolom. Vanuit de oude yogatraditie wordt de wervelkolom beschouwd als het belangrijkste doorvoerkanaal van energie/prana. De bewegingen hoeven niet perse heel intensief te zijn om daarvan op fysiek en energetisch niveau toch profijt te hebben.

Op maandagochtend wordt in het Haags Yogacentrum een milde hatha yogales gegeven. Daarmee wordt bedoeld dat er meer nadruk zal liggen op souplesse van de lichaamsgewrichten en de energetische doorstroming van het gehele fysieke en meer subtiele systeem. Er worden minder oefeningen worden gedaan die voornamelijk fysieke kracht of uithoudingsvermogen vragen.

Doel van de les is om de algehele bewegelijkheid van het lichaam te verbeteren, het lichaamsbewustzijn te vergroten en op een toegankelijke manier “aandacht en onderhoud” aan het lichaam te geven.
Deze les is daarom zeer geschikt voor personen waarbij bijvoorbeeld door de leeftijd, of door herstel na een blessure, de souplesse in de gewrichten wat achteruit is gegaan. Door het doen van milde hatha yoga bevorder je het zelfgenezend vermogen van je lichaam, besteed je aandacht aan je mentale en fysieke balans, de algehele vitaliteit, en onderhoud je de bewegelijkheid van de gewrichten. Interesse? Meld je dan aan voor een proefles!

Yoga voor ouderen op de maandagochtend

Yoga is niet aan leeftijd gebonden, iedereen kan yoga beoefenen ongeacht zijn of haar leeftijd. Naarmate we ouder worden vinden er wel een aantal veranderingen plaats, zowel in lichaam als in geest. De lessen ‘Yoga voor ouderen’ zijn complete yogalessen waarbij rekening wordt gehouden met eventuele beperkingen van de oudere mens. Overigens zijn ook jongere mensen die graag wat rustiger yoga willen doen welkom!
We nemen in deze les de mogelijkheden die er zijn als uitgangspunt. De meeste oefeningen zijn aan te passen en zo voor iedereen uit te voeren. Zo kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een stoel, bij zittende of staande oefeningen, waardoor de houding wordt ondersteund.

De lessen yoga voor ouderen zijn rustig opgebouwd en de oefeningen worden duidelijk ingesproken. Er is extra aandacht voor het soepel houden van alle gewrichten, voor ontspanningsoefeningen en milde evenwichtsoefeningen. Iedere les eindigt met een lange ontspanning.

De lessen hebben Saswitha yoga als basis: een vorm van hatha yoga waarbij het bewust gebruik van de adem tijdens de oefeningen kenmerkend is. U leert bewegingen uit te voeren op het ritme van de adem en om in de verstilde yogahouding te blijven door de concentratie op de adem. Met het verstillen van de beweging worden ook de gedachten stiller.

Door het volgen van een proefles kunt u ervaren of de les bij u past. Voorafgaande aan de proefles maak ik graag kort kennis, zodat ook eventuele klachten en/of aandoeningen ter sprake kunnen komen. Ik vind het belangrijk daarvan op de hoogte te zijn om u zodoende zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

Tarief

De lessen worden aangeboden op basis van een abonnement systeem.
Het tarief bedraagt in 2024 per maand € 49 of per kwartaal € 142 voor 46 lessen per jaar.

Wil je een keer sfeer komen proeven?

Meld je dan aan voor een proefles (voor € 12,50) door een berichtje te sturen
naar babette@bremeryoga.nl of vul het contactformulier in.

Zie voor meer informatie de website van het Haags Yogacentrum.

Yogales op maandag

9.45 – 11.00 uur Milde hatha yoga
11.45 -13.00 uur Yoga voor ouderen

Yogalessen op woensdag

18.45 – 20.00 uur Hatha yoga
20.30 – 21.45 uur Hatha yoga

Adres

De Sillestraat 13
2593 TS Den Haag

Yogalessen Den Haag - Babette Bremer

Door de yogalessen voelt mijn lichaam soepeler en mijn hoofd rustiger; ik slaap nu beter en dat merk ik ook overdag.