YOGADOCENTE BABETTE BREMER

Graag laat ik je kennis maken met de kracht van yoga.

Yoga heeft mij in mijn leven veel gebracht. Het heeft mij sterker, maar ook zachter en gevoeliger gemaakt. Daarom kan ik nu meer uit mijzelf en mijn leven halen. Liet ik voorheen de buitenwereld van alles voor mij bepalen, nu leef ik meer vanuit mijn eigen kern.

Babette Bremer – yogalessen in Den Haag en Nootdorp

Yoga kwam in mijn tienerjaren al in mijn leven, waar Corrie Koot mij persoonlijk de instructies voor wat we nu de bodyscan noemen, heeft gegeven. Ik bleef bij haar yogastudio in de binnenstad van Den Haag en heb van begin af aan kunnen genieten van de sfeer in de yogalessen. Zonder dat ik kon benoemen wat het nu was, begreep ik dat deze onderstroom voor mij essentieel was om bij mezelf te kunnen blijven.

Met tussenpozen ben ik door mijn leven heen yoga blijven doen, naast diverse studies en werk. Geruime tijd werkte ik als juriste, maar uiteindelijk kwam het besef dat ik in mijn leven nog iets anders te doen had. In 2015 heb ik het (toen niet gemakkelijke) besluit genomen om het werk te beëindigen, zodat ik weer vrij uitzicht op de horizon had. Deze ruimte had ik nodig om andere kanten van mijzelf te gaan ontwikkelen.

Vanuit de yogalessen kwam het gevoel dat yoga in ruime zin voor mij zo belangrijk was dat ik daar meer mee wilde doen. Ik heb mij aangemeld bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (in Bilthoven), de oudste yogaopleiding van Nederland en tevens een erkende HBO-opleiding. Na vier jaren les in hatha yoga heb ik de basis, het praktijkgedeelte, de scriptie en de specialisatie Zwangerschapsyoga afgerond met een diploma. In 2023 heb ik daarnaast de specialisatie Chakra Psychologie met succes voltooid. Saswitha Yoga is een zeer gedegen en inspirerende yoga opleiding en een vorm van yoga die gericht is op het doen van fysieke oefeningen (asana), gecombineerd met ademoefeningen (pranyama), als voorbereiding op meditatie.

Verder volgde ik modules in Ayurvedische Massage, Ayurvedische Beginselen (theorie en voeding), Ademtherapie, Pranayama, Anatomie & Fysiologie en Yoga voor Ouderen.

Naast yoga ben ik achter de schermen betrokken geweest bij het Centrum voor Mindfulness Den Haag en heb ik trainingen gevolgd in mindfulness, compassie, human body design en geweldloze/verbindende communicatie, diverse workshops en (stilte)retraites op het gebied van yoga, adem, ayurveda en meditatie.

Een leven zonder yoga kan ik mij inmiddels niet meer voorstellen!

Bewustzijn en rust

Yoga gaat over het bevrijden van datgene wat ons niet meer dient, zodat we steeds meer kunnen gaan leven in vrijheid in plaats van te overleven. De ruimte die hierdoor ontstaat zorg voor meer innerlijke rust en meer helder bewustzijn. Ik heb dat daadwerkelijk kunnen ervaren.

Babette geeft de yogalessen op een prettige, duidelijke en kundige manier. Het doet me goed, ik heb er veel baat bij en sla geen les over!